Over ons

about-bg-2

Dit zijn wij

Onze kwekerij werd gerund door mijn ouders Irmgard en Johann Höller senior. Opgericht in het midden van de jaren zestig. Ze begonnen met het telen van groenten en fruit en schakelden al snel over op het kweken van sierplanten. De aanvankelijk kleine kwekerij in Grubberg, die na enkele jaren uit zijn voegen barstte, verhuisde rond 1976 naar Rosenhof.

Op deze locatie groeide het bedrijf gestaag. Inmiddels beschikt onze kwekerij over een overdekte teeltoppervlakte van ca. 7000 m². In Stainz en Rosenhof produceren wij jaarrond planten voor de verkoop. Ook snijbloemen en potplanten, mooie spullen voor binnen en buiten en enkele rariteiten vind je in ons assortiment.

Ik ben opgegroeid in het tuinieren en ontwikkelde al snel een grote interesse in het vak. In 1996 heb ik het bedrijf van mijn ouders overgenomen. Sindsdien probeer ik planten van bijzonder goede kwaliteit te produceren. Vooral de juiste raskeuze en duurzame teeltmethoden spelen een belangrijke rol. Met veel aandacht en veel persoonlijke betrokkenheid produceren mijn medewerkers en ik een breed assortiment snijbloemen en potplanten, die we zelf op de markt brengen. De kwekerij biedt ruim 20 medewerkers aan het werk in onze regio.

De lusthoven in Stainz


De Stainz-vestiging, Bahnhofstraße 3, werd op 18 december 1980 geopend. Vanwege ruimte- en parkeerredenen werd op 24 maart 2006 de verhuizing naar de nieuwe locatie “An der Umfahrungsstraße 37” uitgevoerd. De uitbreiding van het prachtige paviljoen vond plaats in 2009 en beviel de klanten met de aangenaam lichte sfeer en het toegenomen plantenassortiment door de uitbreiding. Margarete Höller beheert de vestiging met bijzondere zorg en klantgerichtheid.

Onze klanten en medewerkers voelen zich direct zeer op hun gemak in de nieuwe sfeer, die ook door beurzen en evenementen bekender wordt. Bijzondere hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de vlindertentoonstelling, die bezoekers van alle leeftijden in vervoering bracht, en de cactusdagen in augustus – nu een vast punt in onze evenementenkalender – die jaarlijks talrijke bezoekers naar onze kassen trekken.

Natuurlijk mag de traditionele adventstentoonstelling niet ontbreken in de nieuwe ambiance en wordt het elk jaar met nieuwe aandachtspunten een sfeervolle belevenis voor het hele gezin.