Een beeld in de tuin?

De mooiste tuinen zijn vaak diegene met prachtige wilde veldbloemen of met perfect gerangschikte bloempercelen. Tuinen die subliem zijn aangelegd, met smalle wandelpaden die je naar een volgend en ander gedeelte van de tuin brengen staan vaak vol met prachtige tuinbeelden. Een tuinbeeld laat een bepaald karakter van zowel de tuin als het huis tot uiting komen. Men geniet veelal van een tuin door het aanzicht van de tuin zelf.

Tuinbeelden laten je tuin een hele andere sfeer uitstralen. Heb je een strak aangelegde tuin met abstracte lijnen dan zal je eerder voor een minimalistisch figuur gaan dan voor een beeld van een tuinkabouter. Tuinbeelden zorgen ervoor dat je tuin een andere look en feel krijgt en de stijl die bij jou of bij het huis past goed weer te geven. Wanneer er gekozen is voor een romantische stijl met een wilde bloementuin waar de natuur centraal staat komt een beeld van een dier waarschijnlijk meer tot zijn recht dan een heel abstract groot beeld.  Dat laatste past dan juist een stuk beter bij een minimalistische stijl.

Tuinbeelden heb je in alle soorten en maten en gemaakt van verschillende materialen. Je kan kiezen voor kleine beelden of juist voor veel grotere beelden. Ook kan je o.a. kiezen voor abstracte vormen, Boeddhabeelden, dierenbeelden en tuinkabouters. Er is voor ieder wat wils te vinden. Qua materialen zijn er een hoop soorten te ontdekken. Hier is het handig om te kijken naar de stijl en ook hoe lang je van het tuinbeeld wil genieten. Wil je jarenlang plezier hebben dan kan je beter voor beton of gietijzer gaan, wil je liever voor een natuurlijk materiaal gaan zoals hout. Dan kan deze zeker een tijdje mee maar zal deze wel na verloop van tijd achteruit gaan. Je kan voor beton, staal, of, gietijzer, hout of terracotta kiezen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit maakt dat je zeker weet dat er een tuinbeeld te vinden is dat goed bij je past!

Tevens is het belangrijk om te bedenken op welke plek je graag het beeld neer wil zetten en met wat voor doel. Wil je graag dat het beeld opvalt? Of wil je juist dat het beeld de tuin versiert? Of wil je dat het beeld op gaat in de achtergrond en een bepaalde sfeer creëert die goed past bij de stijl van het huis? De keus is helemaal aan jou.